Strandalak, Bikiniforma, Beachbody…

Avagy a szezonálisan-egészségtelenül-élés és a csak-a-külső számít művészi marketingje

Nap mint nap fel kell ismernem, hogy nem értek a marketinghez. Legalább mondjuk nem is tanultam, szóval szégyent nem hozok senkire. 🙂
A címben szereplő hívószavak nyilván mindenkinek felcsillantják a szemét. (Persze ezért tettem én is a címsorba 😛 ). Többek közt ez úgy folytatódik, hogy “már csak ennyi és ennyi időd van hátra nyárig” !!!!
Nyárig…! Azzal egyet értek, hogy az ember mindig lehet egy kicsit jobb vagy rosszabb formában. De hogy minden évben ezzel stresszeljenek?? Ráadásul kétszer. Mert egy év két dologról szól: hogyan fogyjál le a nyárra, és hogyan ne hízz karácsonykor/add le a karácsonyi túlsúlyt (mintha azt 3 nap alatt szednénk fel 🙂 ).
Az első kép, amely megjelent, mikor a rákerestem, a “bikiniforma” szóra.
És mi lesz a 3 hónap után…?
Kép forrása:cosmopolitan.hu
Ennek egyébként a színpadon álló fitnesz/testépítő/… modellek a mintapéldányai. (Itt szeretném hangsúlyozni, hogy részemről mindenki azt csinál, ami neki jól esik, ha ott szeretne állni, és neki ez a célja, tegye. A legkevésbé sem ítélem el, csak egy pszichés és egészségügyi háttről/következményről diskurálok magamban!)
Akinek az étkezésében és a sporttevékenységében egymástól drasztikusan eltérő “szezonok” vannak, ott ki lehet jelenteni, hogy az teljességgel egészségtelen. A szervezet nem erre van berendezkedve. Az élet természetes cikulsai hoznak változásokat, de a szinte koplalás és a falás váltakozása nem egészséges.
Ha az evés a biológiai szükségletek örömteli kielégítése lenne, a testedzés pedig a mindennapi öröm forrása – a fittség érdekében is – akkor nem kellene szezonálisan fogyókúrázni, és az undorig sportolni.
Ráadásul ki mondja meg, milyen a strandforma?
Én inkább szeretném ezután strandérett állapotnak nevezni! 🙂
Ez a kép kicsit csalás, mert legalább 4 éves 🙂
Szerintem ilyesmi lehet, aki “strandérett” :
– fürdőruhában el mer menni a parton a pokróctól a mosdóig (elfogadja a saját testét)
– képes önfeledten játszani, ugrálni a vízben, a parton (van is hozzá állóképessége)
– megeszik jóízűen egy lángost a büfében – ha nem csomagol rántott húsos szendvicset 😛 (tudja, hogy ez nem egy bűn, meg úgyse ezt eszi állandóan, ráadásul egész nap úszik, ugrál, játszik, sétál, pihen)
– magával és a társaságával törődik (nem mások narancsbőrén csámcsog)
Ha ezt az állapotot eléri valaki, akkor sokkal boldogabb lesz a starndon, mintha nullára dolgozza a karfiolokat a popsiján.
Természetesen, ha a mérleg nyelve több tíz kilóval többet mutat, mint kellene, akkor nem lesz meg ez az állapot.
Épp ezért étkezzünk egész évben egészségesen (nem kell diétásan sem, ha mindig egészségesen eszel), és eddzünk heti rendszerességgel (heti 2, de inkább 3-4 alkalommal), és békéljünk meg magunkkal és a világgal. <3
Hiszen a test, az test (Kattints a korábbi posztért). Emberi szervezet.
ÉPP ÚGY JÓ, AHOGY VAN! <3

Kíváncsi vagyok a te vélemyénedre is! Ha gondolod, írd meg kommentben! Örömmel fogadom! 🙂

Vidám napokat kívánok! 🙂 :*

Zsófi