Olyan szerencsés vagy, hogy bármit/ennyit ehetsz!

Az elmúlt időben rengetegszer hallottam ehhez hasonló mondatokat.
Például:
– “Neked genetikailag ilyen kemény a hasfalad.”
– “Te gondolom, bármennyit eszel, nem hízol.”
– “Nyilván nem a pilatestől nézel így ki.”
– Neked könnyű, ez a munkád.”
Így hirtelen ezek jutottak eszembe. 🙂
Nézzük sorra. 🙂
Nem vagyok szerencsés, rengeteg PILATES, Dinamikus PILATES és FUTÁS eredményeként ehetek mondjuk egy rendezvényen azt, amit épp szeretnék. Nem vagyok az a típus, aki egy családi összejövetelen nyávogni fog, hogy nincs eritrit a kávéhoz meg natúr csirkemell brokkolival… Mert NEM AZON A PÁR ALKALMON MÚLIK!

Ezért láthatják, hogy én bármit eszem. Igen. Akkor. 🙂 Amúgy meg 15 napból 13-on odafigyelek, és ugyanennyi napon sportolok – akár többször is/nap.
Ezt például otthon, egyedül “követtem el” – hízlal, csupa E betű, és mégis megettem… :O 🙂
Genetikailag kemény hasfalról még sosem hallottam. 🙂 Illetve van az a nagyon kevés ember, aki valóban nem tud hízni, és ettől szálkás az egész teste, de akkor sem feltétlen annyira izmos – főleg az alhasa – , mint annak, aki ezért rengeteget tesz is.
Mit lehet ezért tenni? PILATES, de komolyan, szépen definiált, lapos alhasat semmi mással nem fogsz elérni!
Sajnos nincs képem most arról az időszakról, de voltam 8-10 kilóval több, mint most. És ráadásul sokkal kevesebb izommal. Tehát 10-12 kilóval TÖBB ZSÍR volt rajtam. Az egyetem alatt sikerült ezt elérnem. 🙂 Akkor már pilateseztem, de egy év úgy, ahogy van, kimaradt, mert még nem tudtam megszervezni az akkori új életemet.
Valóban nem csak a pilatestől nézek így ki. Hiszem, hogy a változatos sportolás hoz igazi eredményt – testileg, lelkileg. Szóval a pilates mindenféle variálása mellett futok is. 🙂 Ennyi. 🙂

Hmm…hogy ez a munkám…ezt csak olyan mondhatja, aki nemigen volt nálam órán. Klasszikus pilatesen az EDZŐ NEM EDZ. Az nem az én órám, hanem a TIÉD! Szóval én magyarázok, javítok, néha megmutatom, járkálok, igazgatok. Ettől még senkinek nem lett kerek a feneke, azt hiszem. 🙂 Kizárólag haladó pilatesen tornázom én is! 🙂 Amúgy külön kell rá időt szakítanom.
Szóval mi a “szerencsém” alapja:
A reggel fél 6-kor megszólaló vekker, ami eszembe jutattja, hogy az óráim előtt induljak el futni, vagy ha épp úgy jön ki, a déli 35 fokban.

Az időbeosztás, hogy heti 3x egy-egy órám előtt bemenjek gyakorolni, (pilates)géppel, súlyzóval, bárhogy a pilatest. Vagy, hogy ugyanazt otthon megtegyem.
Szánok rá időt, hogy otthon elkészítsek ételeket (akár előkészítve 2-3 napra előre), amelyek egészségesek, finomak! és diétásak egyaránt.

Minderre még azt szoktam kapni: Mert nincs gyereked… Erre a legjobb válaszokat leginkább azok a 1-5 gyerekes Anyukák tudják adni, akik teljesen átlagos életet élnek, mégis ott tudnak lenni az órákon, hajnalban futni mennek, otthon a videóimra tornáznak… 🙂

Itt akár kérdezheted is Őket: KATTINTS

Az írás lényege, hogy nincs olyan indok, amiért Te nem érhetnéd el.

Senki más NINCS JOBB HELYZETBEN, mint Te.
NEM A GENETIKA, a SZERENCSE, vagy a SZÉL HORDTA össze az eredményt senkinél.

Azaz: TE IS MEG TUDOD CSINÁLNI! EL TUDOD ÉRNI!

Igen, ebben a szerencsés helyzetben vagy… 🙂

Ha szeretnéd most elkezdeni, várlak az óráimon! Órarend
Kezdd el otthon az ingyenes videóimra: Videók

Várd ki a hamarosan megjelenő Pilates and More dvd-t 🙂

Köszönöm, hogy elolvastad, ha tetszett, kérlek, oszd meg másokkal is!

Zsófi