Olyan nincs, hogy valami nem “HASEDZÉS”

Nemrégiben azt mondta nekem egy vendég, hogy biztos genetikaikag ilyen izmos az egész hasfalam. 🙂 Kedves gondolat, és bárcsak így lehetne… Főleg azért is mondta ezt, mert én SOHA nem “hasizmozok”.
Hogyan lehet akkor mégis?
A legfontosabb a pilates! 🙂 Legtöbb egyéb órán ugyanis csak a látványos és szépséges “kockákra” edzünk. Pedig ennél sokkal hasznosabb -funkcióját tekintve – a haránt hasizom, sőt a gátizom is. Ezektől lesz olyan szép, “pilates-lapos” hasad (amelyet alul is be tudsz húzni). Természetesen nem lehet teljesen külön kezelni ezeket az izmokat, de ha csak egyikre koncentrálunk, el lehet hanyagolni a másikat.
Ami a lényeg, hogy pilatesen az erőközpontod által a lehető leghatékonyabban erősíted a törzsedet!
Erre egy szuperhatékony videót is ajánlok: KATT 
Aki megtanul helyesen, koncentrálva pilatesezni, már számára nincs olyan, hogy egy bármilyen edzésen nem erősíti a hasát. Minden feladatnál kötelező, hogy tartsd az erőközpontodat! Tehát feszítsd, és behúzd a hasad (részletesen ITT). Minél nehezebb egy gyakorlat, annál inkább ellen kell tartanod a törzs izmaival, hogy az preventív és hatékony legyen. Ha például bicepszre emelsz súlyt, ahhoz, hogy ne dőlöngélés legyen belőle, veszettül kell ellentartanod, különben a fene megette az egészet – a bicepszed alig erősíted, a derekad tönkreteszed.
Ezért szoktam mondani, hogy minden sportot csak pilates után lehetne elkezdeni. Kevesebb lenne a sérülés, hatékonyabb a gyakorlat, és külön ráfordítás nélkül lenne erősebb a törzsünk!

Ha hasznosnak érezted ezt a bejegyzést, kérlek oszd meg az ismerőseiddel is!

Szeretettel, Zsófi