Mindig közbejön valami…

Jövő héttől heti 3x edzek! Vagy mégsem?

Ismerősek az olyan helyzetek, hogy pont akkor jön közbe egy program/krízis helyzet, mikor sportolni mennél, edzeni kezdenél?
– a felső szomszéd eláztatta a nappalidat;
– a gyerek beteg lett, bekakilt, lehányta, elesett, hazaküldték, nincs iskola…;
– túlóráznod kell a munkahelyeden;
– a mosógép elromlott, szerelőt kell hívni;
– a legjobb barátnőd/barátod csak most ér rá;
– megfájdult a fejed, a hasad, a füled…

 

És még sok más olyan program van, ami nem ennyire fontos, viszont nem szívesen hagynád ki. Én például szeretem a spontaneitást. Nincsen túl sok szabadidőm, de amennyire lehetek spontán, annyira igyekszem.

 

Hogy mi lehet a megoldás ezere az esetekre? Kétféle lehetőséget látok.
1. Tűzön-vízen át követed, amit elterveztél, és a vészes esetekre is készítesz B tervet.
2. Több edzést iktatsz be a tervezetbe. Tehát, ha heti 3x mindenképp szeretnél sportolni, akkor beteszel a hetedbe 4-5 alkalmat. Abból már biztosan lesz 3 olyan, amit valóban véghez tudsz vinni.

 

Az én megoldásom a kettő közt van egyébként. 9-10 alkalom van betervezve egy hétre – ebben már minden Dynamic Pilates, Pilates, futás benne  van (súllyal, súly nélkül, akárhogy). Ebből nagyjából 7 db az, ami biztosan megvan, és így lesz pihenőnap is. A 9-10-ből van olyan, amiről semmilyen  esetben sem mondok le, és van olyan, ami nem baj, ha épp azon a héten elmarad.

 

Ha Te is úgy érzed, néha az egész világ összeesküdött azért, hogy ne tudd véghez vinni a céljaidat, keress új megoldásokat, lehetőségeket. A fent leírtak például segíthetnek a fit forma eléréséhez, megtartásához úgy, hogy az stresszmentes, valóban közérzetjavító hatású legyen. 🙂

Ha úgy érzed, hasznos volt a bejegyzés, kérlek, oszd meg másokkal is! Ha észrevételed, bármilyen gondolatod van, oszd meg velünk kommentben! 🙂

Köszönöm, hogy elolvastad!

Szép napot!