Fogadd el magad vs. hogyan fogyjál le!

Hogy lehet ez a két instrukció minden sportos, wellness fitt, női magazin a vezérfonala?
Számomra az a fura, amikor ezt valaki nem érti. Nézzük meg, mitől híznak el az emberek:
– keveset sportol, mozog
– sokat eszik
– hormonális, vagy egyéb betegség miatt (például pajzsmirigy probléma)
– kevés tudás a helyes életmóddal kapcsolatban
Nagyjából ezek a főbb okai. Vegyük őket sorba, ha nem fogadod el magad…
-… nem fogsz elmenni egy csoportba, közösségbe sportolni.Hiszen Neked úgyse megy, túl idős, túl sovány, túl kövér, túl gyenge, túl alacsony, túl magas, túl bátortalan… vagy hozzá. Mi lenne, ha elfogadnád magad? Tudnád, hogy mindenki volt kezdő, hogy máson is van/volt túlsúly, ezzel fogsz erősödni, és tudnál barátságokat kialakítani. Hiszen tudnád, hogy kíváncsiak Rád!
-…valószínűleg sokat búslakodsz, lehangolt vagy. Társaságba keveset mész, az étel legalább kielégíti a pillanatnyi hiányaidat. Bár utána megbánod, hogy evéssel boldogítottad magad, mégis megteszed. Utána újabb lelkiismeret-furdalás és még kevesebb önelfogadás következik.
…nagyon kevés az esély rá, hogy meggyógyulj a betegségből.Minden fizikai tünet belül kezdődik. Ráadásul ezek mozgással, helyes étrenddel nagyon jól kontrollálhatók. De persze ilyenkor jön az önsajnálat, hogy nekem ezt se lehet, azt se lehet, mert ezzel a betegséggel megtiltotta az orvos. (Hozzáteszem, én nem futhattam volna soha életemben a szívem miatt, ha egy 10 évvel ezelőtti vizsgálatkor az orvosra hallgatok.) De amúgy meg igen, lehet, hogy nehezebb megtalálni a megfelelő sportot, akkor keresd kicsit tovább. És főleg szeresd azt a testet, amiben élsz. Ami ugyan kicsit sérült most, vagy beteg, de ha jól bánsz magaddal, helyre fog jönni!
…nem mersz kérni segítséget. Mert butának néznek majd, és amúgy is, ki hinné el, hogy Te meg tudod csinálni? Egyrészt csak Neked kell elhinned, másrészt a szakembernek az a dolga, hogy segítsen abban, amiben ő a profi.

 

Ha pedig továbbra sincs elég tudás a birtokodban, akkor a jön a magazin másik fele, a hogyan csináld oldalakkal. Hozzátenném, hogy nagyon keveset követnék azokból a tanácsokból (persze VAN kivétel). Szóval a hogyan fogyjál le, csak ezután jön. Így fér meg a kettő együtt. Sőt, elfogadás nélkül nincs tartós változás sem. A hízás vagy elhízás csak egy tünet. Tünete annak, hogy valami nem jó. Találd meg, hogy mi, aztán lehet fogyni! 🙂 Vagy épp hízni, ha azt szeretnél, vagy formásodni, de leginkább egészségesnek lenni!
És hogy mi erre a legjobb módszer? Igen, a pilates! 🙂 Az óráimon a vendégek már azt is tudják, kinek, milyen testrészére kell vigyázni, kinek hány matrac kell maga alá, vagy éppen hogy hány gyerkőc várja otthon. Figyelünk egymásra, és szeretjük egymást! Itt indul nálam az oktatás lényege! <3
Szeretettel:
Zsófi