Felelős vagy a testedért!

Weboldalak ezrei, magazinok százai foglalkozhatnak azzal, hogy válhatsz egészségessé, széppé, gazdaggá, boldoggá…
Ez mind nagyon kevés ahhoz, hogy az életed valóban megváltozzon. A Te életedért, a Te testedért csak Te tehetsz!

 

Nézzünk néhány tippet, hogyan:
 • Láss a sorok mögé! 
  Naponta rengeteg önsegítő mondattal bombáz minket a környezetünk. A legtöbb ostoba közhellyé vált, ami senkit nem érdekel. De azért ha jobban odafigyelsz rá, és átgondolod, hogyan tudod magadévá tenni, vagy beilleszteni a mindennapjaidba, akkor tényleg jobb irányba változhat az életed.
 • Ne csak olvass, tegyél is!
  Ha elolvasol egy-egy cikket arról, hogy miként változtathatsz, tedd is meg. Ha 10-ből csak 3 dolgot tudsz befogadni, akkor jegyezd meg azokat, és azokon tudatosan változtass! Nem kell mindent egyszerre, haladjunk lépésről-lépésre!
 • Hagyj fel a káros szenvedélyekkel! 
  A mértéktelen alkoholfogyasztás, a dohányzás, drogok nem lehetnek részei az életünknek! Egy teljes életnek NEM! Ha azt mondod, egyiknek sem vagy függője, csak… akkor függője vagy. Ha szeretteid vannak – párod, gyereked, szüleid, testvéred, barátaid, unokád… –  felelős vagy a kapcsolataidért. Nem rövidítheted az életed napról napra!
 • Táplálkozz egészségesen!
  A szervezeted tükrözi mindazt, ahogy étkezel. Ha fáradékonyabb vagy, ha szervi problémáid vannak, ha kevésbé fog az agyad, ha elhízol, mindnek okozója lehet az étkezésed. Az diétás étkezés nem egyenlő az egészségessel, de ha egy életen át egészségesen eszel / ha már újra elérted az optimális testsúlyt, nem lesz szükséged diétára! A tested pedig meghálálja, ha minőségi energiával táplálod! Sokan azt hiszik, így étkeznek, de jobban belegondolunk, valóban így van?
 • Sportolj, pilatesezz!
  Táplálkozásod kiegészítője a tested karbantartásához a sport, természetesen. Minél többet sportolsz, annál fittebb leszel a mindennapokban is. Nemcsak esztétikailag, hanem lelkileg, kitartásban, agyban is. De ész nélkül ezt sem lehet! Pilates órán megtanulod, hogy bánj okosan a testeddel. Megtanulod irányítani, megtanulsz egészségesen mozogni. Utána bármely sport sokkal hatékonyabb lesz számodra és töredékére csökkented a sérülések veszélyét!
 • Mosolyogj többet!Ez ennyi, mosolyogj mindig, mindenhol, bármikor! Visszahat a lelkedre, ha épp nem is érzed úgy, hogy most szívből jön, csak tedd! Érezni fogod!

  Remélem, hasznodra vált a mai bejegyzés! Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is, illetve szívesen várom a véleményed!

  Puszi Nektek,
  Zsófi