A Test az TEST! Kívül-belül egyaránt! Nem számítógépes animáció!

Vajon ki vagy mi alkotta az emberiséget? Valami természetfeletti? Isten? Vagy egyszerűen így alakult az univerzum?
Hát ezekről fogalmam sincs. Valahogy megszülettünk. Volt egy első ember, vagy egy első majom, amiből lettünk, és alakultunk tovább úgy, ahogy épp a civilizáció megkövetelte. Hosszú idő után felegyenesedtünk, majd a 2015-ben modern kornak nevezhető állapotban szépen görnyedünk vissza.
( Még az is lehet, hogy újra négykézláb fogunk járni. 🙂 Kivéve persze, ha mindenki piltesezne! 🙂 )
Ilyenek vagyunk. Emberek.
Nem vagyok feltétlen Isten hívő, de azt gondolom, akárki is teremtett minket, tökéleteset alkotott. És nem tudom megérteni, hogy ehhez képest milyen jogon írjuk felül azt, amilyennek születtünk.

Új emberiséget akarunk “készíteni”. Egyrészt a számítógépes technológiának köszönhetően, amely ugye csak hazug mása a valóságnak, másrészt a testünket is igyekszünk a lehető legtávolabb helyezni a természetestől. Rondának mondjuk, ami született adottságunk, a lehető legtöbb módszerrel próbáljuk eltüntetni az idő múlásának jeleit, szégyelljük a szüléssel járó változásokat…

Érthetetlen…

Ha az emberek 85%-a narancsbőrös, akkor ez nem inkább emberi tulajdonság, mint egy átok? El kell tüntetni, mert ronda. Pedig “mindenkinek” van. Nem csak akkor, ha valaki egészségtelenül kövér. Persze a rengeteg adalékanyag az ételekben nagyban segíti a kialakulását/megmaradását, de ez is az életünk része. Mi hoztuk létre ezeket az élelmiszereket, akkor fogadjuk el, mivel jár a fogyasztásuk. Mellesleg és nemigen fogyasztok ilyesmit, mégis van narancsbőröm. Van aki szerint a fülkagyló, a köldök, vagy a hónalj a legkevésbé esztétikus testrész. Akkor ezeket is tüntessük el??

Viszont most nem csak a külsőségekre gondolok. Rengeteg, teljesen természetes dologról még beszélni is ciki. Aki például egészségesen eszik, sok fehérjét, sok rostot, az bizony szellenteni fog. (Még olvasás közben is rosszul érzed magad? ) És ez ciki? Hát persze! Udvariatlan, gusztustalan. (Mellesleg aki valóban egészséges, annak nem olyan kellemetlen a szaga, mint, aki “műkaján” él, rossz emésztéssel.) Gusztustalan valami, ami természetes következménye annak, hogy étkezel. Miért?

Ehhez hasonló az izzadtság is. Nem edzésen, ott menő. 🙂 De ha nyáron egy nőnek foltos a hónalja, az a nő elsüllyed szégyenében. A szervezete reagál a hőre, próbálja hűteni magát, és ez ismét kínos jelenség. (Itt is elmondható, hogy egészséges embernél nem lesz büdös.)

Sajnos ezekről nem szeretünk beszélni. Mintha trágár szavakat ejtenénk ki, úgy beszélünk ezekről a témákról. Pedig a fülben fülzsír van, minden nőnek is van naponta széklete, és szex közben is a testnedvek igen széles tárházával találkozhatunk. Valamint itt ott gyűrődő hurkácskákkal. Mert ez így normális. Persze, csak ha jól csináljuk. 🙂 Ahogy Woody Allen mondta “A szex nem gusztustalan, csak ha jól csináljuk.” Mai ésszel ez így van, “gusztustalan”, közben meg így igazán felszabadultan emberi cselekvés.
Számos kínos helyzettől, szorongástól lehetne megszabadulni, ha az emberi dolgokat emberiként kezelnénk. Nem kell átmenni alpáriba, kulturálatlanba, de ezek a piedesztálra emelt – főleg női – alakok csak frusztrációhoz vezetnek. Ne legyenek irreális elvárásaitok!
Emberek vagyunk, élő hús-vér organizmusok. Ennek megfelelően hozzuk ki magunkból a legjobbat!Köszönöm, hogy elolvastad! Ha egyet értesz, kérlek oszd meg másokkal és velünk is! Ha nem, akkor is írd meg nyugodtan kommentben! Mindenki véleményére kíváncsi vagyok!

Egészséges, boldog napokat!
Zsófi