A fogyás matematikája

Felelősséggel, nem számokkal

Sokan megkérdezitek még mindig, – pedig amúgy számtalan helyen olvasható a “nagy csoda” : Hogyan lehet lefogyni?
Nézzük a tényeket: attól fogsz hízni (hízás alatt, mindig a zsírhízást értem, az izomnövekedést nem) , ha többet eszel, mint amennyire szükséged van. Pont. Ezt magad is érezheted, ha őszinte vagy.
Hogyan:
– Egy jó ebédet képes vagy-e abbahagyni akkor, mikor pont jól laktál? Nem teleetted magad, “csak” jól laktál.
– Eszel-e azért, mert megkívánsz valamit? Vagy mert más is eszik?
– Amikor azt mondod éhes vagy, az azt jelenti, hogy még olyan ételt is megennél, amit kevésbé szeretsz, vagy válogatnál még? Ha válogatsz, nem vagy éhes! 🙂 ( Természetesen nem arra gondolok, hogy a penészes kenyérért is ölni tudnál, hanem amit nem sorolsz a kifejezetten kedvelt kaják közé, vagy akár nem is szereted.)
Tehát, amikor úgy eszel, hogy nem voltál éhes, az az, amire nem volt szükséged. Ha ezt kordában tudod tartani, és napi kb 200 kcalt (kb két csík csoki egy táblából) nem haladja meg az ilyen étkezés, még mindig jó vagy. 🙂 Mert azért éheznünk, sanyargatnunk nem kell! És mindig ott a lehetőség, hogy sporttal valamennyit(!) kompenzálj.

Ha ezekre tudsz figyelni, már biztos nem hízol el. Szerintem ez a legjobb “számítási” mód, mert ez aztán tényleg Rád van szabva! Csak kell hozzá TUDATOSSÁG, KÖVETKEZETESSÉG, ÖNISMERET (kitartás és egyebek is, de az akkor is, ha más mondja meg pontosan, mit, mikor, mennyit egyél 🙂 )

Ebben benne van az, hogy másként éhes a szervezeted, ha sportolsz, mennyit sportolsz, ha ülőmunkát végzel stb…

Tehát ehhez igazítsd az étrended. ha fogyni szeretnél, kicsit ennél kell kevesebbet enni, ha hízni, akkor többet. 🙂

Szóval ez a nagy TITOK. Ismerd meg a magad, a tested, a szervezeted, a szükségleteidet. Ha ez sikerül, és oda is figyelsz rá, akkor pontosan megvan, hogy mi a TE kalóriaigényed. 🙂

Remélem, sikerült átérezned, és elgondolkodnod, hogyan is kell táplálkoznod felelősséggel! 🙂 FIGYELD MAGAD, és rájössz, hogy a CSODA BENNED VAN! 🙂 <3

Ha hasznosnak érezted, kérlek oszd meg mással is, hátha más is “magára talál” a cikk olvasása után! 🙂

Szép napot Mindenkinek!

Zsófi